הסכם ממון – "האותיות הקטנות"

צוק קשר

כולכם יודעים פחות או יותר, מה אתם רוצים להסדיר ביניכם, ולמה אתם צריכים.

אהיה ישיר: אולי כל עורך דין יידע להסדיר את הנושאים הכלליים שבגללם באתם אליו, אבל רק עורך דין הסכם ממון ידע להעלות את ה"אותיות הקטנות", להסב את תשומת לבכם אליהן, ולהסדיר אותן.

כשאני כותב  "האותיות הקטנות", אני לא מתכוון בהכרח למה שמיוחס להן בפרסומות. שם הכוונה היא, יזהרו מהטעיה. שימו לב לא רק לכותרת ולתמונה הראשית והמובלטת שבפרסומת, אלא בעיקר למה שלא מובלט, לאותיות הקטנות והחבויות, שלמעשה, מרוקנות אותה מתוכן.

הכוונה היא למעשה, לפרטים הקטנים. עורך דין הסכם ממון יידע איך לשלב אותם נכון, או איך להימנע מלהיכנס אליהם כשאין צורך. הפרטים הקטנים האלו, "האותיות הקטנות", הם אלו שיביאו אתכם, בסופו של דבר, במקרה של פרידה בנסיבות עכורות, לדיונים בבתי המשפט, או אלו שימנעו את ההליכים המשפטיים, גם בפרידה קשה.

דוגמא תבהיר אולי טוב יותר את העניין.

לאחד מכם יש דירה בבעלותו. שניכם מתגוררים בדירה הזו. קבעתם בהסכם הממון שבפרידה, בעל הדירה "יוצא אתה". עוד קבעתם בהסכם הממון, שעצם המגורים של בן הזוג האחר, לא מקנה לו זכויות קניין בדירה. הוספתם וקבעתם בהסכם, שבמקרה של פרידה, מי שאינו בעל הדירה, חייב לפנות אותה. הסדרתם את מימון הוצאות החזקת הדירה. נראה מושלם? האם חסר לכם משהו בהסדר הזה? בהקשר הזה קיראו עוד על הסכם ממון עם הפרדה רכושית מוחלטת.

עו"ד הסכם ממון יתעכב גם על "האותיות הקטנות" הבאות:

 

פיצוי יומי לאי פינוי הדירה במועד

  1. מה קורה אם בן הזוג שאיננו בעל הדירה, והתחייב לפנות אותה, מסרב לצאת ממנה? האם זה יכול לקרות? בוודאי. מסרבים לקבל את העובדה שהקשר הסתיים. ממשיכים להיאחז בו. נשארים כי זה נוח. מוצאים את הסיבות, למה לא לפנות את הדירה. בייחוד כשיש לכם כבר ילדים. ואז- צריך להגיש תביעת פינוי. זה יקר. מתיש. לוקח שנים. בעיה!
  2. אילו הייתם משכירים את דירתכם, האם הייתם מבקשים בטחונות, להבטחת פינוי הדירה במועד? ברור שכן. אני לא אומר שמעמדו של בן זוגכם לחיים, הוא כמעמדו של שוכר. לכן, אני לא אומר שהסכם הממון יחייב את מי שאינו בעל הדירה, לתת לכם ערבויות "כבדות". לא ערבים. לא שטרות/צ'קים לביטחון. לא ערבות בנקאית. אבל מה על קביעה בהסכם, האומרת שאם מי שחייב לפנות את הדירה בפרידה, לא יפנה אותה במועד, כי אז הוא ישלם לבן הזוג האחר פיצוי יומי, בסך של נאמר 100$ לכל יום איחור בפינוי הדירה?
  3. אם יהיה קיים פיצוי כזה, אני מבטיח לכם, שמי שצריך לפנות את הדירה, ישקול היטב האם לסרב לפנות את הדירה. "אותיות קטנות" כאלו, אולי יעשו לכם לא נוח בפגישה אצל עורך הדין, אבל אם הוא מומחה להסכם ממון, הוא ייזום ויעלה את הנושא, ויסדיר אותו בעבורכם.

שיפוצים בדירה

החלטתם לשפץ את הדירה. או אפילו פחות מכך. לעשות מטבח. בן זוגכם השתתף בעלות השיפוץ מכספו הפרטי. אולי אפילו טרח והתרוצץ בחנויות מטבחים כדי לבחור מטבח מתאים. אולי אפילו עבד בפועל בשיפוץ.
  1. האם ההשקעה הזו, כמוה כהשקעה בדירה? במילים אחרות, האם משמעות ההשקעה היא, שהוא הפך להיות בעל זכויות בדירה? בעלים, נאמר של 10% מהדירה? האם בפרידה הוא יקבל 10% משווי הדירה, או האם יקבל בחזרה את הסכום שהשקיע?

עורך דין הסכם ממון, לא ידלג מעל לפרטים קטנים כאלו, כי הם יהיו אלו, שבסופו של דבר, יגררו אתכם להליכים משפטיים.

ליצירת קשר עם עו״ד הסכם ממון - אורי גנור, השאירו פרטים:
עו"ד אורי גנור

עו"ד אורי גנור

עורך דין הסכם ממון אורי גנור, הנו המשרד היחיד בישראל, העוסק ומתמחה, באופן בלבדי, יחודי וארצי, אך ורק, בהסכמי ממון בין בני זוג, ופועל כ – עו"ד הסכם ממון בלבד.

עוד מאמרים שכדאי לך לקרוא:

דילוג לתוכן