בהמשך למאמר: "הסכם ממון על דירה", אני מבקש להדגיש ולחדד את העניין למצב שבו תגורו בדירה, שנרכשה על ידי ונמצאת בבעלות אחד מכם, עוד מלפני הנישואין, ולעתים אף מלפני ההכרות עצמה..
כמו כן, כל האמור כאן, לגבי דירת מגורים שנרכשה על ידי אחד מכם, מתיחס גם למצב שלרכישת דירת מגורים, על ידי שניכם, במימון, בהשקעות שונות. כלומר, לאחד מכם יהיה נאמר, 80% בדירת המגורים, ולשני 20%.
אז איך זה עובד?
אמת, נכון שחוק יחסי ממון, קובע בעיקרון, כי כל מה שהיה שייך לכל אחד מכם, עוד מלפני הנישואין, נישאר שלו. אבל, וזה אבל גדול, נפסק לאחרונה על ידי בית המשפט העליון, ובהחרגה לאמור בחוק, ובהתמלא תנאים ונסיבות מסוימות, כי דירת מגורים כזו, שייכת לשניכם.
וגם לגבי הסכם ממון על דירת מגורים, שבה החלקים שלכם לכאורה שונים ( שכן השקעתם ברכישה כספי עבר שלכם )- תיזהרו. אפשר ובפרידה, היא תחולק חצי חצי.
בלי הסדרת הנושא, באופן ברור ומפורש, כאמור במאמר הנ"ל, אפשר בהחלט שתאבדו 50% מהזכויות בדירה שלכם, או את חלקכם הגדול בה.
מה הן אותן נסיבות לכתיבת הסכם ממון על דירת מגורים?
ראשית, מדובר על מגורים בדירה הזו, על הולדת ילדים וגידולם בדירה הזו, וזאת על פני תקופה משותפת.
שנית, יהיה צורך להראות ולשכנע את השופט, גם על ידי הבאת עדים ( כולל עדי שקר..), שהייתה לכם כוונת שיתוף לגבי דירת המגורים הזו. שבעל הדירה מבניכם, הבטיח, במפורש או מכללא, שאם תפרדו, הדירה הזו היא חצי חצי.
בנוסף, אולי השקעתם בה כספים במשותף לצורך תחזוקה, טיפחתם אותה ביחד, שיפצתם, שילמתם משכנתא מהחשבון המשותף וכיו"ב.
כל אלו, יהוו נסיבות להקניית מחצית הזכויות בדירה ( או חלק קטן יותר ) לבן הזוג שאיננו בעל הדירה.
הדרך היחידה למנוע את האפשרות הזו, היא הסכם ממון. הסכם זה יקבע במפורש ובמודגש, את הזכויות בדירת המגורים, במועד הפרידה.
בנוסף, הסכם ממון על דירת מגורים ישלול אפשרות של הבאת עדים, ו/או הוכחות אחרות כלשהן, שיהיו בניגוד להסכם הממון כאמור. במקרה כזה, עדי שקר למיניהם, סליחה על הביטוי הלא נעים הזה, לא יוכלו לפגוע בכם.
קראו עוד באותו נושא: הסכם ממון לפני החתונה | עלות הסכם ממון