דוגמאות מה צוואה הייתה פוטרת

צור קשר
  1. נשארים בחיים בת או בן זוג והילדים – לפי החוק אם יש לנו שני ילדים למשל, ואחד מבני הזוג נפטר, יהפכו שלושת הנותרים בחיים ( בן או בת הזוג הנותר בחיים ושני הילדים ) לבעלים משותפים בדירת המגורים בה חייתם, אתם ובן/בת זוגתכם. אנא תשומת לבכם למצב האבסורדי הזה. למה אבסורדי? מה משמעות הדבר? המשמעות היא מרחיקת לכת. בכל שלב, יוכלו הילדים לדרוש מבן/בת הזוג הנותר בחיים (אביו או אמו) שיפנה את הדירה, כי בכוונתם למכור אותה. או לחילופין, שמי שגר בדירה ( בן זוג של הנפטר ) ישלם להם שכר דירה, ועוד אפשרויות רבות נוספות, שכולן עלולות להביא את יקיריכם הנותרים בחיים, ליידי סכסוך אפשרי. זה איננו מקרה תיאורטי. למרבה הצער, תקצר היריעה מלתאר את ההיקף העצום של המקרים בהם התגלעו סכסוכים מרים סביב עניין זה, סכסוכים שוודאי לא הייתם רוצים שיתגלעו עם מותכם, וברור שאילו ערכתם צוואה בעודכם בחיים, הדבר היה נמנע.
  2. הילד נפטר ונשארו בחיים אשתו, בתו והוריו – במקרה הזה, נניח שעקב מחלה פתאומית ( דום לב למשל), או תאונת דרכים קטלנית, נפטר הבן שלנו. הבן הזה נהג לכלכל אותנו ולדאוג לכל מחסורנו, בהיותו איש עסקים אמיד, ובן משפחה אוהב ומסור. בהעדר צוואה, יועבר כל רכושו של הבן ליידי אשתו האלמנה ובתו, וההורים אינם זכאים למאומה. אילו הייתה צוואה, שבה היה הבן מסדיר את חלוקת רכושו לאחר מותו, היה המצב הזה נמנע.
  3. אחד מבני הזוג נפטר ומשאיר עסק פעיל או חנות- בהעדר צוואה, יהפכו הילדים, יחד עם בן הזוג הנותר בחיים לשותפים בעסק, או בחנות. האפשרות שהעסק או החנות שלפתע הפך להיות מנוהל על ידי מספר שותפים ( תלוי כמה ילדים היו לכם ), ימשיך להתנהל באופן רגיל, קלוש. לא דומה ניהול עסק על ידי בעלים או מנהל אחד, לניהול של אותו העסק על ידי מספר בעלים. אילו ערכתם צוואה, בעודכם בחיים, המסדירה את העניין מראש ( למשל, הייתם מצווים כי רק אחד מבניכם, הבקי או מעורב יותר בעסקיכם, ירש אתכם ), הייתם חוסכים ליקיריכם הנותרים בחיים סכסוכים אפשריים מיותרים. כל אחד מאתנו מכיר אינספור מקרים כאלו, שהתפרסמו באמצעי התקשורת.
  4. אחד מבני הזוג נפטר ונשארו בחיים שני ילדים, שאחד מהם ניתק כל קשר עם הוריו- אפשר ואינכם מעוניינים כי יירש אתכם. אם לא תערכו צוואה, הוא יקבל את חלקו בשווה כמו שאר ילדיכם שהקפידו לשמור על קשר איתכם ואף לדאוג לכם בצר לכם.
  5. יש לכם מספר נכסים- אתם מעוניינים להוריש לכל אחד מיקיריכם נכס ספציפי. אתם חייבים לערוך צוואה. בהעדר צוואה, ירשו כל ילדיכם, בחלקים שווים את כל הנכסים, ויהפכו לבעלים משותפים( וכולנו יודעים כמה קשה לשותפים לנהל ביחד פעילות כלשהי)של כל הנכסים. זה כמעט ומוביל לסכסוך מיידי, לגבי אופן ניהול הנכסים, המשך החזקתם או מכירתם.
  6. יש לכם ידוע/ה בציבור- אתם יודעים שהמעמד של ידוע /בציבור ייקבע בעתיד, לאחר מותכם, האם הוא נכנס לקטגוריה של ידוע/ה בציבור או לא. אם אתם מעוניינים לא להשאיר עניין זה פתוח, לקביעה עתידית ( ובמסגרת של סכסוך אפשרי והליך משפטי מורכב ), אתם חייבים להסדיר מראש, בצוואה, מה יירש  הידוע/ה בציבור, איזה חלק, ואיזה חלק יירשו הילדים שלכם ( שאינם בהכרח ילדים משותפים לך ולידוע/ה בציבור). למידע נוסף על ידועים בציבור.
  7. אתם זוג נשוי אך אינכם חיים ביחד ומנהלים הליך גירושין ממושך- אחד מכם נפטר לפני הגירושין. בן הזוג הנותר בחיים, ממנו רציתם להתגרש, יורש אתכם. אם תרצו למנוע את זה, אתם חייבים צוואה.

רשימת הדוגמאות שהובאה היא קטנה ביותר. בהעדר צוואה, אפשר ואתם "מפילים" על יקיריכם "תיק" מורכב, שיוביל את יקיריכם למערבולת של סכסוכים משפטיים ונתק משפחתי כמעט בלתי ניתן לאיחוי.

אולי יעניין אותך גם:

ליצירת קשר עם עו״ד הסכם ממון - אורי גנור, השאירו פרטים:
תמונה של עו"ד אורי גנור

עו"ד אורי גנור

עורך דין הסכם ממון אורי גנור, הנו המשרד היחיד בישראל, העוסק ומתמחה, באופן בלבדי, יחודי וארצי, אך ורק, בהסכמי ממון בין בני זוג, ופועל כ – עו"ד הסכם ממון בלבד.

עוד מאמרים שכדאי לך לקרוא:

דילוג לתוכן