הסכם ממון נישואין אזרחיים

צור קשר

שאלה: מה זה נישואין אזרחיים?

תשובה: נישואין שאינם דתיים. שלא באמצעות הרבנות.

שאלה: האם יש הבדל בין טקס נישואין פרטי בישראל, משהו כמו מסיבת הוויה, שחבר או אדם כלשהו מחתן אתכם, לבין טקס נישואין בארץ אחרת?

תשובה: בוודאי.

חתונה בישראל, באמצעות אדם שאיננו מוסמך (רב), איננה מקנה לכם את התואר: "נשואים". לפי חוקי מדינת ישראל, אינכם נשואים. אתם אולי ידועים בציבור (ואז, הסכם הממון שלכם, יהיה מסוג של "הסכם ממון ידועים בציבור").

חתונה במדינה בחו"ל, המאפשרת זאת, על פי חוקיה, תקפה ומוכרת בישראל, כאילו נישאתם כדת וכדין בישראל, ומקנה לכם את המעמד של זוג נשוי, לכל דבר ועניין.

זוגות רבים נישאים בארה"ב, קפריסין, צ'כיה, הולנד ומדינות אחרות, וחוזרים לישראל עם מסמכי החתונה (לא לשכוח לשים עליהם "אפוסטיל"- שזה אישרור קונסולרי שלהם, בדרך כלל במחלקה הקונסולרית במשרד החוץ של אותה מדינה בה נישאתם). את המסמכים המאושרים, מוסרים למשרד הפנים, לאחר תרגומם הנוטריוני לעברית, ואתם נרשמים, לכל דבר ועניין כזוג נשוי.

הסכם הממון שלכם, בין אם נישאתם בטקס נישואין בחו"ל, ובין אם "נישאתם" במסיבת כלולות או בטקס "נישואין" פרטי בישראל (או בחו"ל – אך פרטי, שאיננו מוכר באותה מדינה), הוא אותו הסכם ממון בדיוק. אין שום הבדל מבחינת התוכן של ההסכם.

כלומר, מבחינת התוכן – אין שום הבדל בין הסכם ממון בין נשואים, או הסכם ממון בין ידועים בציבור. והשם, כותרת ההסכם, ודאי לא משנה כלום. אתם יכולים לקרוא להסכם הממון שלכם, "הסכם נישואין", "הסכם זוגיות", "הסכם לחיי שיתוף", "הסכם ממון בין ידועים בציבור" וכו' וכו'. התוכן, הוא אותו תוכן, וההסדרים כולם, יהיו תוצאה של מו"מ בינכם, והגעה להסכמות.

הסכם ממון נישואין אזרחיים
הסכם ממון נישואין אזרחיים

ההבדלים היחידים בין המצבים השונים שתוארו לעיל, מתייחסים לאישור ההסכם ממון נישואין אזרחיים:

אישור הסכם ממון נישואין אזרחיים:

הסכם ממון של זוג שנישא בחו"ל,

בטקס נישואין על פי חוקי אותה מדינה, צריך לאשר את הסכם הממון בישראל, בפני שופט של בית המשפט לענייני משפחה (אפשר גם בבית הדין הרבני).

אם אותו זוג, רוצה לאשר את הסכם הממון שלו, בטרם ייסע להתחתן בחו"ל (בתנאי שמועד החתונה "קרוב"- עד 6 חודשים), הוא רשאי לעשות את זה גם בפני נוטריון, וגם בבית המשפט. במקרה כזה, לאחר שהזוג יחזור מחו"ל, הוא פטור מלאשר את ההסכם בשנית.

הסכם ממון של זוג שנישא בטקס נישואין פרטי בישראל,

שלא על ידי רב מוסמך- כמוהו כהסכם ממון בין ידועים בציבור. והסכם כזה פטור מהצורך לאשר אותו. כלומר, תחתמו עליו בבית – תקף. מספיק. תרצו בכל זאת לאשר אותו ולתת לו תוקף של פסק דין בבית המשפט – אתם יכולים. ההמלצה היא לאשר הסכם כזה בכל מקרה בבית המשפט, ולו מטעמי זהירות. התייעצו בעניין.

אנא קראו מאמר על אישור הסכם ממון.

גירושין

לתשומת לבכם, כשזה נוגע להסכם ממון נישואין אזרחיים – גם אם נישאתם בנישואין אזרחיים בחו"ל, או בארץ, ואתם מקיימים חיי אישות וחיים כזוג לכל דבר ועניין, היה ותתגרשו, אפשר ויהיה עליכם לעבור הליך של גירושין (גט לחומרה), כיוון שעל פי ההלכה, אתם נחשבים לנשואים.

מאידך, אם "נישאתם" בארץ, בטקס פרטי, לא נרשמתם במשרד הפנים כנשואים, תוכלו להינשא לבני זוג אחרים בחו"ל, גם בלי לעבור טקס גט בישראל (אך יש לזה השלכות לעניין הולדת ילדים, שייחשבו אולי לממזרים..).

ליצירת קשר עם עו״ד הסכם ממון - אורי גנור, השאירו פרטים:
תמונה של עו"ד אורי גנור

עו"ד אורי גנור

עורך דין הסכם ממון אורי גנור, הנו המשרד היחיד בישראל, העוסק ומתמחה, באופן בלבדי, יחודי וארצי, אך ורק, בהסכמי ממון בין בני זוג, ופועל כ – עו"ד הסכם ממון בלבד.

עוד מאמרים שכדאי לך לקרוא:

דילוג לתוכן