הסכם ממון – לפני או אחרי נישואין?

צור קשר

אם חיפשתם מידע על ״הסכם ממון לפני או אחרי הנישואין״, כנראה שהחלטתם להתחתן, וטרם נקב מועד לחתונה. אתם מדברים על הסכם ממון לפני החתונה. אחד מכם, בעל הממון, לוחץ יותר לעשות הסכם ממון. לשני זה לא בוער.

הסכם ממון לפני או אחרי החתונה – מתי הכי נכון?

מניסיוני, כעורך דין להסכמי ממון, המצב של עריכת הסכם ממון לפני או אחרי החתונה, שבו אחד מכם מעוניין לעשות הסכם ממון לפני נישואין, והשני "מגמגם" בעניין של הסכם ממון לפני או אחרי הנישואין, ומתנהג כ- "מושך זמן", זה צריך להדליק איזושהי נורה, אם לא אדומה, אז לפחות כתומה.

הסכם ממון לפני או אחרי הנישואין
הסכם ממון לפני חתונה

כשאתם מתקרבים כבר למועד החתונה שנקבע בינתיים ( נאמר, עוד חודש או חודשיים ), ואין לכם עדיין הסכם ממון לפני החתונה, אתם תוהים, למה לחתום על ההסכם כעת, רגע לפני החופה?

אתם מתקשרים לעורכי דין העוסקים בהסכמי ממון, ורובם יגידו לכם שמבחינה משפטית אין הבדל בין חתימת הסכם ממון לפני חתונה או אחרי החתונה. ואכן, זה נכון.

בין אם הסכם הממון נחתם לפני החתונה, ובין אם נחתם לאחריה, התוצאה המשפטית דומה. זהה.

אם זה המצב לגבי השאלה של הסכם ממון לפני או אחרי הנישואין? אתם תוהים, אז מה בוער? נערוך את כל ההכנות לחתונה, לאט לאט, לא נבזבז זמן מיותר על הסכם ממון לפני נישואין, לא נכניס את עצמנו למצב של סכסוך כעת, סביב ענייני הממון והרכוש (אתם הרי קראתם באינטרנט, ושמעתם מחברים, שהעניין הזה שנקרא הסכם ממון טרום נישואין, יכול לסכסך ביניכם, ואפילו, לא עלינו, לגרום לכם להיפרד), נתחתן, ואחר כך, נעשה את הסכם הממון.

אבל ה"אחר כך" הזה, לא מגיע. כשאתם מעלים את העניין מחדש, בפני בן/בת זוגכם, לאחר שנישאתם, אתם נתקלים במקרה הטוב, באותה תגובה מזדחלת ומגמגמת, ובמקרה הגרוע יותר, בעמדה נחרצת נגד הסכם הממון.

אתם מופתעים, פגועים, הטעו אתכם, "עבדו עליכם", הרגשתכם קשה.

הרי הסכמתם שתחתמו על הסכם ממון לאחר החתונה. הסכמתם, שרק מסיבות טכניות אתם לא עושים הסכם ממון לפני החתונה. אפילו המשפחות שלכם יודעות שכך דובר.

עכשיו בואו נרחיב את השיח אודות חתימת הסכם ממון לפני נישואין או אחרי הנישואין.

הסכם ממון לפני או אחרי הנישואין – האם שווה להתעקש?

אולי בני זוגכם יעלו סיבות שונות לסירובם לחתום על הסכם ממון בין בני זוג. אבל התוצאה היא אחת: אתם נשואים, ואין הסכם ממון.

מה תעשו? תתגרשו? האם הסירוב לחתום על הסכם טרום נישואין, באמת מצדיק להתגרש בגלל זה? הרי רק נישאתם?!

אולי תדחו את העניין עוד קצת? אולי תקוו שלאחר לידת הילדים, איכשהו תצליחו לשכנע את בן/בת הזוג שלכם לחתום על הסכם ממון?

אולי. אבל אולי לא.

הסכם ממון לפני נישואין או אחרי החתונה

אני כבר לא כותב על המשמעות המשפטית של העדר הסכם ממון ולא כל שכן הסכם ממון לפני או אחרי הנישואין, זה לא הנושא, ודאי שיש משמעות, גדולה, לעתים קריטית, שניכם יודעים את זה.

הסכם ממון טרום נישואין או אחרי החתונה – מסקנות

תעשו הסכם ממון לפני הנישואין. תתעקשו על זה, אל תוותרו בתקווה שזה יקרה בעתיד.

אתם צודקים בהתעקשות שלכם. בן זוגכם חייב לכבד את הרצון שלכם. אבל אם הוא מסרב, ודוחה אתכם ל"אחר כך", שיהיה ברור לכם ידידיי קוראי המאמר, יכול להיות שההסכם שלא היה, גם לא יהיה.

אם חיפשתם מידע על הסכם ממון לפני או אחרי החתונה, עוד יכול לעניין אתכם:

ליצירת קשר עם עו״ד הסכם ממון - אורי גנור, השאירו פרטים:
תמונה של עו"ד אורי גנור

עו"ד אורי גנור

עורך דין הסכם ממון אורי גנור, הנו המשרד היחיד בישראל, העוסק ומתמחה, באופן בלבדי, יחודי וארצי, אך ורק, בהסכמי ממון בין בני זוג, ופועל כ – עו"ד הסכם ממון בלבד.

עוד מאמרים שכדאי לך לקרוא:

דילוג לתוכן