הסכם ממון עם עובדת זרה

צור קשר

התופעה שכיחה. תתפלאו כמה טלפונים אני מקבל מישראלים, המבקשים לערוך הסדרי ממון מסודרים, בהסכם ממון עם עובדת זרה, אתה הם מקיימים חיי זוגיות. (קראו מה זה הסכם ממון ומה חשיבותו)

האם הסכם ממון עם עובדת זרה תקף?

התשובה היא כן.

פקודת סדרי השלטון והמשפט, תש"ח – 1948, קובעת בסעיף 11ב, כי חוקי מדינת ישראל יחולו בכל שטחי ארץ ישראל.

לא משנה מי זה יהיה, עובד זר, תושב, תושב ארעי, יהודי, מי שאינו יהודי. כל מי שבישראל, ייהנה, או יהיה חייב, על פי חוקי מדינת ישראל, למעט לגבי חוקים מסוימים, שנקבע בהם כי הם יחולו אך ורק על אזרחי מדינת ישראל.

על פי החוק, הסדרי ממון בין בני זוג ( הסכם ממון, הסכם נישואין, הסכם בין ידועים בציבור, הסכם חיים משותפים, – או כל הסדר כלשהו אחר, בין אזרח ישראלי, לבין אזרח/ית זר/ה ), הינם תקפים, וניתנים לאישור, לפי חוק בית המשפט לענייני משפחה, התשנ"ה 1955.

גם הסכם ממון עם עובדת זרה, השוהה בישראל באופן בלתי חוקי, ללא היתרי שהייה, יהיו תקפים ומחייבים.

הסכם ממון עם עובדת זרההסכם ממון עם עובדת זרה "לא חוקית" – האם הוא תקף?

התשובה היא כן. הסכם הוא הסכם, ולא משנה אם העובדת הזרה שוהה בישראל באופן חוקי, עם אשרות כניסה ושהייה בישראל, או אם שהייתה מוגדרת כהגירה בלתי חוקית.

לגבי אישור הסכם ממון על ידי בית משפט, עם עובדת זרה השוהה בישראל בניגוד לחוק, האם בית המשפט יאשר הסכם ממון עם עובדת זרה?

אני סבור שכן. הדלת של בית המשפט פתוחה לכל הזוגות. לכולם. אין בחוק שוב אבחנה בין שוהה חוקית ללא חוקית.

מה חשוב להסדיר בהסכם ממון עם עובדת זרה?

הנושאים להסדרה בהסכם ממון עם עובדת זרה, הם  בדיוק אותם נושאים שבכל הסכם ממון אחר, עם מי שהיא איננה עובדת זרה. אנא קראו כאן את המדריך המקיף להסכמי ממון.

אבל ללא ספק, הנושא העיקרי והחשוב ביותר להסדרה עם עובדת זרה, הוא עניין סמכות השיפוט.

סמכות שיפוט

חייבים לקבוע בהסכם הממון, באופן ברור ומפורש, כי במקרה של חילוקי דעות בשעת פרידה, היה ואחד הצדדים ירצה להגיש תביעה נגד השני, הוא יוכל לעשות זאת אך ורק בבית המשפט המוסמך שבמדינת ישראל בלבד.

הסיבה ברורה. אף אחד מכם לא מעוניין לקבל יום אחד, הזמנה לדיון מבית משפט בפיליפינים למשל, או באוקראינה, בתביעה שהגישה שם, מי שהייתה בת זוגכם בישראל. ובהמשך, לקבל פסק דין נגדכם, שניתן שם, מאחר ולא הופעתם לדיון.

וגם אם תופיעו לדיון, הוא יתקיים על פי חוקי מדינת פיליפינים, או אוקראינה, שאין לכם מושג מה הם אומרים.

אין ספק שאת המצב הזה צריך למנוע, באופן הרמטי, ככל הניתן על ידי קביעת הסעיפים ( ופירוט מלא שלהם ) הבאים:

  1. הסמכות להסדרת מחלוקות היא אך ורק לבית המשפט לענייני משפחה בישראל.
  2. לשום בית משפט אחר בעולם, לרבות ב………( הארץ של בת הזוג שלכם ), אין סמכות שיפוט.
  3. פיצויים על הפרת הסעיפים הנ"ל ( סכום גבוה ומרתיע ).
  4. אם יינתן פסק דין בחו"ל, שהוא לא יהיה תקף בישראל. לא ניתן יהיה לממש ולאכוף אותו בישראל.

בנוסף, צריך לנסות למנוע ( ואת זה אני כותב בהיסוס ) את יציאת בת זוגכם, ניתנת הארץ האחרת מישראל ללא ידיעתכם, וללא חתימה על הסכם פירוד מסודר, שיקבל תוקף של פסק דין. קל וחומר, לגבי יציאת בת זוגכם עם ילדכם המשותף.

ילדים משותפים עם עובדת זרה

אולי הדבר הכי חשוב, בהקשר לסמכות השיפוט, הוא למנוע הכרעה של בית משפט בארצה של העובדת הזרה, לגבי המשמורת על הילד המשותף שלכם, ושאר העניינים הכרוכים בילדים משותפים שלכם ( או אלו שיולדו לכם בעתיד ).

הייתי מייעץ לקוראי המאמר, לשקול שלא לאפשר את יציאת בת זוגכם העובדת הזרה מישראל, עם ילדכם המשותפים, מבלי שהעניין יוסדר בטרם יציאתה ( אבל גם שמעתי תגובות מגברים שפנו אלי בעניין, שאין להם שום חשש שלבת זוגם, יהיה עניין כלשהו בלקיחת הילדים לחו"ל, גם אם לא תראה אותם יותר לעולם ).

ליצירת קשר עם עו״ד הסכם ממון - אורי גנור, השאירו פרטים:
עו"ד אורי גנור

עו"ד אורי גנור

עורך דין הסכם ממון אורי גנור, הנו המשרד היחיד בישראל, העוסק ומתמחה, באופן בלבדי, יחודי וארצי, אך ורק, בהסכמי ממון בין בני זוג, ופועל כ – עו"ד הסכם ממון בלבד.

עוד מאמרים שכדאי לך לקרוא:

דילוג לתוכן