הסכם ממון עם בן זוג חמדן

ליצירת קשר עם עו״ד הסכם ממון - אורי גנור, השאירו פרטים:

עורך דין ונוטריון אורי גנור,  עוסק ומתמחה אך ורק בהסכמי ממון בין בני זוג, ובצוואות ( המשלימות את הסכם הממון ).

הכנתי מאות הסכמי ממון. הניסיון, הידע והתובנות שנרכשו, הם בעלי חשיבות רבה, ומובאים לכל זוג שמגיע אלי.

 

נושא המאמר אולי קצת מקומם חלק מכם, שקוראים את השורות האלו והבאות. הנושא מקומם אתכם, חברי הקוראים, בין אם אתם הם אלה החמדנים, ומחפשים עצה באינטרנט, איך להצליח בעניין, ובין אם אתם הם בצד שאת רכושו חומדים, ואתם מנסים ללמוד איך לעצור את זה.

יכול להיות שאתם נתקלים במצב הזה, לא רק עכשיו, כשאתם לפני עריכת הסכם ממון. אתם הרי בזוגיות כבר תקופה מסוימת. אתם מכירים את עצמכם, או את בן/בת זוגכם ( במאמר אשתמש בלשון זכר. כוונתי היא כמובן גם לבת הזוג).

אבל בהחלט יכול להיות, שהחמדנות צפה ועולה כעת, בהפתעה מסוימת, כשאתם הולכים למסד את הקשר, למשל כשאתם דנים בעשיית הסכם ממון, ואז נושאי הרכוש והממון צפים ועולים. תופעה של בני זוג חמדנים נפוצה לפני הסכם ממון נישואים שניים, אך לא רק.

הסכם ממון עם בן זוג חמדן

למה אני מתכוון ב"בן זוג חמדן"?

יש לכם רכוש מסוים, שצברתם אותו לפני שאתם עושים הסכם ממון. יש לכם צבירות סוציאליות, שצברתם במקומות העבודה שלכם. אתם ילדים למשפחות בעלות רכוש, ויום אחד תקבלו מהן מתנות או חלילה, ירושות. אתם מוכשרים יותר מבן זוגכם, ואולי בעלי מקצוע עם פוטנציאל להרוויח יותר כסף. בקיצור, אתם בצד של "העשירים". "בעלי המאה".

לבן זוגכם, אין את מה שתואר לעיל, או שיש לו פחות. אבל הוא מקווה, מצפה, משתוקק, מתכנן, זומם ( תבחרו את המילה הנכונה, או תנו תיאור טוב יותר ), שבאמצעות מיסוד הקשר אתכם, הוא "ינגוס", "יעשה קופה", יעשיר את רכושו והונו. קיראו עוד על הפרדה רכושית מוחלטת בהסכמי ממון.

ואם זה יקרה, זה יהיה על חשבונכם.

במילים אחרות. הוא אמנם בזוגיות אתכם. זוגיות שיש בה אהבה. יש בה חברות. אני לא אומר שהקשר ריק מתוכן זוגי ( אם כי, כמי שעורך הסכמי ממון רבים, אני אומר לכם שנתקלתי- ועוד איך נתקלתי- גם בכאלה שכל מה שמעניין אותם בקשר, זה להתעשר באמצעותכם ). אבל, בנוסף לזוגיות, ובאמצעותה, הוא מקווה לשפר את מעמדו הכלכלי.

העניין איננו "שחור ולבן". בהחלט יכול להיות שזה, בגבולות מסוימים, לגיטימי. אפשרי. אני לא נגד. אם הזוגיות טובה, המשפחה מתרחבת, יש שיתוף והרמוניה, תמיכה הדדית, תרומה הדדית ומפרה לצמיחה הכלכלית של שניכם, אז למה לא?

אבל צריך לעשות אבחנה וברור אמתי של הנושא.

אתן דוגמא: יש לאחד מכם דירה בבעלותו, שנרכשה על ידו באמצעות חסכונות שחסך, ומתנות שקיבל ממשפחתו. בן זוגכם דורש, שייקבע בהסכם הממון שתעשו, שבמידה ותיפרדו ( אפילו זמן קצר לאחר נישואיכם ), הדירה תחולק בין שניכם. הוא יהיה מוכן אולי להתפשר, ולהסכים שהדירה תחולק ביניכם,  רק אם הפרידה תהיה כעבור לפחות 5 שנות זוגיות למשל. או משהו כזה. מה דעתכם? ( ואני לא מדבר על הנאה מהדירה, באופן שוטף, כמו למשל הנאה ממגורים בדירה, ללא תשלום שכר דירה- זה עניין אחר, אך טעון בירור ).

את ברור הנושא בכללותו, תעשו במשרד עורך דין הסכם ממון. תנחו אותו לייצג את שניכם. תבחרו מישהו שלא "יטאטא" את העובדות והנתונים. שלא ייפה את התמונה. תבחרו בעורך דין שיבטא את הדברים במקומכם, "ישים את הדברים על השולחן" ביזמתו, מבלי שתצטרכו אתם להיות "הרעים". ובאמצעותו, בהדרכתו, באומץ, תדעו איך לשים את הגבולות בעניין.

השלב של הפגישה המוקדמת אצל עורך הדין, לפני הכנת הטיוטה הראשונה של הסכם הממון, חשובה מאוד, אם כי לפעמים, גם קשה מאוד ונוגעת.

המסקנה והעצה שלי אליכם היא:

אם קיים ביניכם פער רכושי ( ראו מה פירטתי לעיל )- אתם זקוקים להגנה. ההגנה הזו חייבת להתקבל מעו"ד הסכם ממון. עורך הדין חייב להיות לא רק מקצוען, אלא גם עדין מאוד מחד, ותקיף מאידך. כמו מי שהולך על חבל דק. כמו דיפלומט. הבחירה הנכונה של עורך הדין, היא קריטית להצלחת העניין כולו.

אם תבחרו שלא להתאמת עם העובדות כעת, בשלב עשיית הסכם ממון, אם לא תבלמו את החמדנות, תהיו בטוחים שהיא תגדל בעתיד. כי אתם יודעים, התיאבון בא עם האוכל.

ליצירת קשר עם עו״ד הסכם ממון - אורי גנור, השאירו פרטים:
עו"ד אורי גנור

עו"ד אורי גנור

עורך דין הסכם ממון אורי גנור, הנו המשרד היחיד בישראל, העוסק ומתמחה, באופן בלבדי, יחודי וארצי, אך ורק, בהסכמי ממון בין בני זוג, ופועל כ – עו"ד הסכם ממון בלבד.

עוד מאמרים שכדאי לך לקרוא:

דילוג לתוכן